JVG CoachingContactTel 06 4531 6469
Twitter LinkedIn Facebook
Ik houd niet van opscheppen over mezelf!

Ik houd niet van opscheppen over mezelf!

Ik houd niet van opscheppen over mezelf!Pas geleden had ik een klant bij mij aan tafel zitten, hij mocht op gesprek! Natuurlijk was hij erg blij, maar hij voelde zich onzeker. Het was voor het eerst in 15 jaar dat hij een sollicitatiegesprek had. Alle reden om je dus goed voor te bereiden. Eén van de vragen die je bijna altijd kunt verwachten is: Waar bent u goed in? ‘He bah’, zegt hij tegen mij, ‘ik hou daar niet van om over mezelf op te scheppen’. Ik begrijp dat, ik houd er zelf ook niet van, maar toch is het belangrijk om te laten zien waar jouw (meer)waarde zit voor het bedrijf waar je solliciteert en graag wilt werken.

Hoe vertel ik dan waar ik goed in ben?

Als je dan toch iets over jezelf moet vertellen is het handig hier een hulpmiddeltje voor te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld heel goed met de STAR-methode. Deze methode leer ik mijn klanten in een begeleidingstraject te begrijpen en gebruiken tijdens de sollicitatieprocedure. Hieronder leg ik ook voor jou uit hoe deze methode werkt.

STAR METHODE

De letters STAR staan voor:
S = Situatie
Je gaat op zoek naar een situatie in je (werk)verleden waarin je kunt laten zien dat je (bij-voorbeeld) daadkrachtig was. Probeer die situatie in gedachten weer voor je te nemen. Beschrijf dan in het kort hoe het zat, het liefst met een probleem er in verwerkt. 
T = Taak
Vertel dan jouw taak of rol binnen die situatie.
A = Actie
Benoem daarna de zaken die je toen hebt gedaan om het probleem op te lossen, dus de ac-ties.
R = Resultaat
Een STAR is pas compleet en overtuigend als het resultaat ook wordt benoemd. Hoe heb je het opgelost? Wat was de conclusie? Wat vonden anderen (klant, collega’s of leidingge-vende) ervan? 

5 tips voor een geslaagde STAR

  • Werk vóór een gesprek drie belangrijke kwaliteiten uit die nodig zijn voor de functie (kijk hiervoor in de vacaturetekst). Zoek naar situaties binnen de laatste drie tot vijf jaar. Hoe actueler, hoe beter.
  • Ga in je hoofd de vier letters af, als je over een kwaliteit praat en laat je gesprekspartner zien dat je goed voorbereid bent.
  • Belangrijk, wijd niet teveel uit per onderdeel. Houd het kort en krachtig, niet meer dan vijf zinnen per onderdeel. De interviewer bepaalt of hij/zij er meer over wil horen 
  • Bluf niet en vertel zeker geen leugens of halve waarheden. Gebruik voorbeelden van echte situaties, geen denkbeeldige.
  • Heb je geen of nog niet zo veel werkervaring? Gebruik situaties uit je opleiding of andere activiteiten, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of sportclub.

Binnenkort een sollicitatiegesprek? Als je deze methode gaat toepassen, oefen dan een aantal keren van tevoren (hardop) met de methode. Oefen daarna nog eens met je partner of een goede vriend. Pas als je de techniek goed onder de knie hebt, zal je merken dat het je helpt. Succes!!

Heb jij nog aanvulling op bovenstaande of andere tips voor mij? Mail mij jouw tips zodat ik ze weer kan delen met anderen. Dit mag naar: info@jvgcoaching.nl .

Mocht je andere vragen hebben mag je mij natuurlijk ook een berichtje sturen!

Jolande van Gerner
JVG Coaching