JVG CoachingContactTel 06 4531 6469
Twitter LinkedIn Facebook
Nieuws

Niemand te oud voor een passende nieuwe baan

plaatje1_134
18 september 2012
Een van de meest hardnekkige mythes over werk zoeken is de opvatting dat je op een gegeven moment te oud bent of dat de arbeidsmarkt niet meer geïnteresseerd is in mensen boven een bepaalde leeftijd. Hoewel statistische gegevens deze opvatting enigzins lijken te bevestigen, is het mijn ervaring en stellige overtuiging dat het vinden van een passende baan zeker niet onmogelijk voor meer de ervaren professionals. Je moet alleen op een andere manier gaan zoeken.

Voor iedere baan bestaat een ideaal plaatje van de meest geschikte persoon voor de functie. Voor een deel is dit profiel formeel beschreven, maar voor een ander belangrijk deel bevindt dit profiel zich bewust of onbewust in de hoofden van de mensen die beslissingen nemen over het aannemen van nieuwe mensen. Het ideale profiel kan betrekking hebben op de mate van ervaring, bepaalde opleidingen of certificeringen, persoonlijke karaktertrekken, maar ook over leeftijd. Leeftijd is om juridische redenen uiteraard geen criterium in officiële functieomschrijvingen, maar het is tegelijkertijd een illusie om te veronderstellen dat leeftijd geen enkele rol speelt bij de selectie van nieuwe medewerkers. Iedere werkgever zoekt uiteindelijk naar de meest geschikte medewerker en zij denken soms, terecht of onterecht, dat leeftijd daarbij een rol speelt. Let wel, er zijn ook functies waarbij een hogere leeftijd juist in je voordeel spreekt en jongeren zich juist gediscrimineerd kunnen voelen.    

Op het moment dat je merkt dat je door je leeftijd of om een andere reden niet meer binnen het ideale plaatje voor je functie past, zal je per definitie minder succes hebben bij het reageren op vacatures. Op gepubliceerde vacatures komen altijd veel reacties en ook al pas je perfect op het beschreven profiel, de 3 kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek zullen in de regel ook voldoen aan de niet beschreven criteria.

Om toch in aanmerking te komen voor de baan die je ambiëert, zal je dus op een andere manier op zoek moeten gaan. Die manier heeft meer om handen dan een sollicitatiebrief schrijven en zal meer tijd en energie van je vergen. Tegelijkertijd, stelt deze manier je in staat effectiever te zijn in het vinden van een nieuwe passende baan. Een aantal tips:

Bedenk waarom je een betere kandidaat bent dan je jongere concurrenten op de arbeidsmarkt - Denk verder dan het obligate: "Ik heb meer ervaring" en probeer echt steekhoudende argumenten te vinden, waarom een werkgever jou zou moeten aannemen. Probeer er achter te komen welke bijdrage je kan leveren bij het vervullen van de specifieke behoeften van een afdeling, bedrijf of branche. 

Ga netwerken - Zoek contact met anderen om belangrijke informatie te verzamelen over bedrijven en nieuwe contacten te leggen. Ga niet overal om een baantje vragen, dat werkt vaak averechts, maar vraag om informatie die je in staat stelt te bepalen waar je kansen juist wél of juist niet liggen. Informatie over de specifieke behoeften van bedrijven in jouw branche, zodat jij daar vervolgens je presentatie op kunt afstemmen. Wees niet terughoudend in het netwerken, spreek gerust 20 verschillende personen per week om vaart in je zoektocht te houden en resultaten te boeken.

Spreek met beslissers voordat de vacature ontstaat - Wees de concurrentie een stap voor, door al in contact te zijn met potentiële werkgevers nog voordat er een vacature ontstaat. Nog altijd nemen beslissers liever mensen aan die zij al kennen, dan dat zij een formele sollicitatieprocedure starten. Probeer beslissers te spreken en overtuig hen met je persoonlijkheid, je instelling en andere zaken die het verschil kunnen maken en die je minder goed op een CV kwijt kunt. Bedenk dat mensen niet alleen op hun CV worden aangenomen maar ook op hun persoonlijkheid. Bedenk ook dat leeftijd op papier ouder lijkt, dan wanneer je iemand in levende lijve ontmoet.

Wees open-minded, flexibel en up-to-date - Wees je bewust van de vooroordelen die leven over oudere medewerkers, en bereid je erop voor om deze één voor één te weerleggen. Neem een positieve, proactieve houding aan, klaag vooral niet over het feit dat het moeilijk is om werk te vinden op jouw leeftijd en laat liever zien dat je helemaal bij bent op jouw vakgebied.  

Ik ga hier zeker niet beweren dat werk zoeken een fluitje van een cent is voor de meer seniore werkzoekenden. Waarschijnlijk zal het ook meer tijd en energie kosten om een passende baan te vinden, maar onmogelijk is het zeker niet

Als je echt weer aan de slag wil als ervaren professional, zou ik me niet te veel laten afleiden door vermeende leeftijdsdiscriminatie. Het gebeurt, je doet er niet zo veel aan en je kan je energie beter aan andere zaken kan besteden. Als je werkelijk vindt dat je nog steeds een belangrijke bijdrage kan leveren aan een bedrijf of organisatie, ga dan ook de uitdaging aan om werkgevers er persoonlijk van te overtuigen dat je de meest geschikte kandidaat bent. 

 Published on Friday, 22 June 2012 10:47

Written by Cees van der Lee

« Terug naar JVG nieuws overzicht